miércoles, 2 de abril de 2008

Comunicat de presa privind starea de sanatate a Preafericitului Parinte

ROMÂNIA
MINISTERUL APARARII
SPITALUL CLINIC DE URGENTA MILITAR CENTRAL
„DR. CAROL DAVILA”

În ziua de duminica 30.03.20008 ora 1330 s-a prezentat în urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta Militar Central „Dr. Carol Davila” Preafericitul ParinteDaniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în urma unui accident suferit dupa savârsirea Sfintei Liturghii în Catedrala Patriarhala din Bucuresti, la urcarea treptelor de acces spre Resedinta Patriarhala.
În urma examenului de specialitate (Ortopedie Traumatologie), a consulturilor multidisciplinare, a examenelor clinice, biologice si imagistice efectuate s-a precizat diagnosticul „Fractura bimaleolara, cominutiva, cu luxatiie interna astragaliana si diastazis tibio-peronier glezna stanga” motiv pentru care s-a decis interventia chirurgicala în urgenta cu anestezie rahidiana practicându-se: „Reducere deschisa si osteosinteza cu placa si suruburi pe maleola peroniera si suruburi pe maleola tibiala cu imobilizare postoperatorie a articulatiei” Interventia chirurgicala s-a desfasurat fara incidente sau accidente anestezicochirurgicale si a durat 1 ora si 40 de minute.
În prezent starea de sanatate a Preafericitului Parinte Daniel este buna, fiind în postoperator imediat cu parametrii functiilor vitale în limite normale. Ramâne sub supraveghere medicala permanenta de specialitate; nu va calca pe piciorul operat minim 6 saptamâni.
Echipa anestezico-chirurgicala a fost urmatoarea:
Col medic conf. univ Adrian Barbilian - Seful Clinicii Ortopedie Traumatologie
Mr. Medic Dr. Ionut Codorean – medic primar ortoped
Cpt Dr. Marinel Drâgnei – medic specialist ortoped
Col Dr. Laurentiu Ene – sef sectie Anestezie Terapie Intensiva
Mr Dr. Ionut Tudorache – medic specialist Anestezie Terapie Intensiva
Comandantul SCUMC „Dr Carol Davila”
Gl Bg medic,
Conf. univ Dr. Ioan Sîrbu

No hay comentarios: