miércoles, 30 de julio de 2008

Comunicat al Arhiepiscopiei Iaşilor referitor la inundaţiile din Moldova


Clerici şi mireni din Arhiepiscopia Iaşilor participă cu compasiune la suferinţa celor năpăstuiţi de furia apelor, familii care şi-au pierdut agoniseala de o viaţă, iar patru persoane şi-au pierdut viaţa, în urma inundaţiilor din luna iulie a.c. În acelaşi timp suntem datori să înălţăm rugăciuni fierbinţi către Dumnezeu pentru ca alte nenorociri să nu se mai abată asupra creştinilor şi apele să se retragă cât mai repede din gospodăriile oamenilor.


Îndemnăm creştinii să nu-şi piardă nădejdea în faţa necazurilor, având încredinţarea, ca şi în anii trecuţi, că se vor găsi la nivelul regiunii Nord – Est şi al întregii ţări resurse umane şi materiale, care fiind coordonate cu înţelepciune şi în spiritul solidarităţi umane, să poată sprijini familiile afectate de aceste calamităţi naturale.



În urma efectelor dezastruoase ale apelor, Arhiepiscopia Iaşilor, prin Protopopiatele cele mai afectate – Darabani (loc. Rădăuţi-Prut) şi Paşcani (loc. Lespezi), a deblocat fonduri pentru intervenţia în regim de urgenţă prin achiziţionarea de alimente de primă necesitate (apă, hrană etc.), care au ajuns la persoanele sinistrate care şi-au părăsit gospodăriile în calea apelor, intervenţie făcută alături de alte instituţii şi persoane fizice.



În duminica care urmează (3 august 2008), în toate parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopa Iaşilor se va organiza o colectă în bani şi materiale de construcţii de la creştinii Bisericii noastre, care au dorinţa şi posibilitatea de a ajuta aproapele. Sumele şi materialele care se vor aduna vor fi direcţionate, după evaluarea pagubelor rezultate în urma acţiunii şi retragerii apelor, pe de o parte către localităţile afectate din Arhiepiscopia Iaşilor, iar pe de altă parte vor fi sprijinite şi celelate regiuni afectate din judeţele Suceava, Maramureş şi Bacău.



Avem nădejdea că şi alţi creştini, din alte regiuni ale ţării, se vor preocupa cu dragoste creştinească lucrătoare prin fapte, pentru semenii lor aflaţi în nevoi din regiunea Moldovei, aşa precum şi moldovenii s-au manifestat cu solidaritate anii trecuţi, pentru alinarea şi sprijinirea celor aflaţi în mare necaz şi suferinţă.



În acest sens donaţiile în bani se pot depune în următorul cont bancar:



Arhiepiscopia Iaşilor, contul în lei RO 19 BACX 0000 0030 1057 8014 deschis la UniCredit Ţiriac Bank – Iaşi



Pentru relaţii suplimentare tel. 0232 315 300; 0232 220 548; 0727 377 316 (Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor)

No hay comentarios: