miércoles, 23 de mayo de 2012

Comunicado del Santo Sínodo de la Iglesia de Servia por la condena del Obispo Jovan de Ohrid, Metropolita de Skopje

Vladica Jovan de Ohrid
Este es el cominicado del Santo Sínodo de la Iglesia de Serbia por la condena a dos años que se ha dictado contra el Obispo Jovan de Ohrida, en medio de una farsa judicial alentada y propiciada por los filetistas de la parasinagoga cismática de los que se llaman "Iglesia Ortodoxa de Macedonia". A parte de esta farsa y condena injusta, los sacerdotes, monjas y monjes de la Iglesia de Skopje presidida por Vladika Jovan así como los fieles sufren continuos ataques y vejaciones por parte de los sicarios del gobierno con el benplacito de los cismáticos. Pidamos a Dios por este Obispo confesor de nuestros días y por todos los fieles, sacerdotes, monjes y monjas que sufren persecución por su fidelidad a la Iglesia.

"Arhiepiscopul Ioan de Ohrida şi Mitropolit de Skopje, Primat al Arhiepiscopiei vechi de Ohrida, a fost condamnat in data de 11 mai 2012, la doi ani şi jumătate de închisoare, in urma unei mascarade judiciare ce a avut loc la Veles. Acest verdict survine după mai multi ani de persecuţie, hărţuire, arestări şi incarcerari, toate acestea pentru singurul motiv ca arhiepiscopul s-a angajat ferm in mentinerea unitatii Bisericii lui Dumnezeu, in apartenenţa sa la Ortodoxia universala, prin intermediul Bisericii Ortodoxe Sârbe, şi in lupta sa consecventă împotriva mentalităţii schismatice si etnofilismului anti-clerical.
Sacerdotes de la Metropolia detenidos

El a fost condamnat sub acuzaţia falsă de fraudă şi deturnare de fonduri, acest lucru rezultand dintr-un proces de tip stalinist, ale cărui motive sunt de natură politică şi a cărui alcatuire este una cazuistica, la comanda non-disimulata a organizatiei schismatice care se auto-intituleaza "Biserica Ortodoxă Macedoneana".

Acesta este un exemplu unic în Europa modernă – şi, probabil, în general, în lumea civilizată – de gravă încălcare, de către un organ de stat, la "comanda", a propriilor sale legi, standarde şi convenţii internaţionale, şi un act de violenţă fata de Biserica Ortodoxă şi reprezentanţii săi legali.

No hay comentarios: